- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק בג"ץ 323/04
|
בג"צ בית המשפט העליון בירושלים |
323-04
30.5.2005 |
|
בפני : 1. אהרן ברק 2. אשר גרוניס 3. אסתר חיות |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: נביל עלי מחמוד אבו דח'אן עו"ד תמים יונס |
: 1. משרד הביטחון 2. מפקד כוחות צה"ל ברצועת עזה עו"ד הרן רייכמן |
| פסק-דין | |
הנשיא א' ברק:
1. עניינה של העתירה בבקשה לאיחוד משפחה. ביום 13.3.2003 התחתן העותר, תושב עזה, עם אזרחית אלג'יר. העותר מבקש מהמשיבים להתיר את כניסת אשתו לעזה. זאת, על מנת לחיות עם אשתו ביחד בתחומי האיזור. לחילופין, מבקש העותר לאפשר את כניסת האישה באמצעות היתר ביקור זמני, אותו יוכלו המשיבים לבטל בהתאם לנסיבות.
2. המשיבים מציינים כי שאלת מתן היתרים לכניסה לאיזור היא עניין של מדיניות. עניין זה מוסדר בהסכם הביניים בין ישראל לרשות הפלסטינית. דא עקא, החל מפרוץ העימות המזוין בספטמבר 2000, לא מטופלות בקשות כאלו בידי המשיבים. המשיבים סבורים כי מדיניותם זו מוצדקת נוכח המציאות המדינית-ביטחונית בשטח. יצוין כי במהלך הדיון שבפנינו מסרו המשיבים כי מדיניותם זו נשקלת עתה מחדש. בעניינו של העותר לא התקיימו נסיבות חריגות המצדיקות סטייה מהמדיניות האמורה. יתר על כן, טרם התקבלה בעניינו של העותר בקשה מהרשות הפלסטינית. גם באשר להיתר זמני סבורים המשיבים שאין להיענות לעתירה. זאת, מכיוון שאין דרך לאכוף את יציאתה של האישה מהאיזור במקרה והרישיון יפקע.
3. נחה דעתי שדין העתירה להידחות. אכן, לפי ההסדר שהתגבש בין ישראל לרשות הפלסטינית, רישיונות הביקור שמנפיקה הרשות כפופים לאישור ישראל (סעיף 28(11) לתוספת הראשונה לנספח האזרחי של הסכם הביניים עם הרשות הפלסטינית, כתבי אמנה 1071, כרך 33, 215). עם זאת, אופן יישום ההסכם הוא עניין שבמדיניות הממשלה. החל מספטמבר 2000 הפסיקו המשיבים, כעניין שבמדיניות, לטפל בבקשות לרישיונות המועברות אליהם על ידי הרשות הפלסטינית (השוו: בג"ץ 5957/02 אבו סרחאן ואח' נ' מפקדת חטיבת בנימין (לא פורסם); בג"ץ 2231/03 אלשלאלדה ואח' נ' מפקד חטיבת בנימין ואח' (לא פורסם)). אמנם, נמסר לנו בדיון כי עם שינוי הנסיבות המשיבים בוחנים את מדיניותם בעניין מחדש. לעת עתה, המשיבים מצדיקים נקיטת מדיניות זו בשל המצב המדיני-ביטחוני והימצאותם בתחומי האיזור של אלפי שוהים בלתי חוקיים שפקע רישיונם (בג"ץ 4297/04 יאסין ואח' נ' המנהל האזרחי באיזור יהודה ושומרון ואח' (לא פורסם)). העותר לא חלק על טענות המשיבים בעניין זה. מובן, שלכל מדיניות עשויים להיות חריגים. ברם, העותר לא הראה טעמים לחרוג ממדיניות זו בעניינו. לא כל שכן כך, כאשר טרם הועברה בקשתו מהרשות הפלסטינית למשיבים (ראו: בג"ץ 6133/03 אבו-בכר ואח' נ' משרד הביטחון, פ"ד נז(6) 651). כמובן, שעם שינוי המדיניות יוכל העותר לפנות מחדש לבית המשפט ככל שעניינו לא יבוא על פתרונו בהתאם למדיניות שתגובש.
אשר על כן, העתירה נדחית.
ה נ ש י א
השופט א' גרוניס:
אני מסכים.
ש ו פ ט
השופטת א' חיות:
אני מסכימה.
ש ו פ ט ת
הוחלט כאמור בפסק דינו של הנשיא א' ברק.
ניתן היום, כ"א באייר התשס"ה (30.5.2005).
ה נ ש י א ש ו פ ט ש ו פ ט ת
העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח. /דז/ התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
